Szoftvertesztelés

Hírek, újdonságok, tapasztalatok és elmélkedések a szoftvertesztelés világából!

Kommentek

  • blash: Én csak pár képet hiányolok, ami persze nagymeló, de sokat hozzá tud tenni a cikkekhez. (2013.02.10. 17:17) Mantis
  • szlj: A sorok között benne van, de mivel a személyes tapasztalatommal is megegyezik, ezért ideírom. Aki ... (2013.01.24. 22:20) Mantis
  • p_jano: @B9: Az egyik lehetőség a tanácsadói, szolgáltatói cégeknél elhelyezkedni. Itt azért negyedévente,... (2012.07.03. 22:16) Tanulni szeretnék ...
  • B9: Sziasztok! Mit javasolnál annak, aki olyan munkahelyet keres, ahol a legszéleskörűbb tapasztalato... (2012.06.18. 10:29) Tanulni szeretnék ...
  • Eaven: Csakis egy adatbázisból. Kell egy web oldal ahol regisztrálhatja magát az ember ilyen munkára. In... (2011.10.25. 17:24) Hogyan lehet ...?
  • Utolsó 20

Kell nekünk a papír?

2012.04.26. 09:00 | p_jano | Szólj hozzá!

Címkék: oktatás tesztelés szoftvertesztelés

 

A jelenlegi certifikátok nem mérik a egyén képességeit, szakmai tudását és nem garantálják a szakmai kompetenciát, valamint a professzionalizmust a tesztelésben. Az okmány csak annyit mond nekünk, hogy a tulajdonosa végigjárta, meghallgatta a tanfolyamot és megértette a tananyagot. De arról nem mond semmit, hogy alkalmazni hogyan tudja a megtanultakat.

Nekem is van németből alapfokúm...

Azon a véleményen vagyok, hogy a szakmai tapasztalat többet ér, mint bármilyen papír. Nekem is van német nyelvből alapfokúm, de egyetlen egy német szót sem tudok kinyögni. A nyelvvizsga papíromat rosszul állították ki és angol helyett németet írtak bele. Komolyan. Ha bárkinek bemutatom az okmányt azzal csak a papír kiállítóját járatom le, de a tapasztalatomat, nyelvtudásomat nem tudom bizonyítani vele.

Egy önéletrajzban is nagyon szépen mutat az ISTQB vizsga, de ettől még nem kap senki sem állás. Ha nincs szakmai tapasztalata az embernek, akkor előnyösebb színben tüntetheti fel a vizsga a személyt, jobban felfigyelnek rá és behívják az illetőt interjúzni, de az interjún teljesíteni kell.

Vannak olyan cégek, akik megkövetelik, hogy a náluk dolgozó emberek letegyék az ISTQB vizsgát, illetve csak olyan embereket vesznek fel, akik ilyen certifikáttal rendelkeznek. Lehet szempont az emberek képzése, és ezért elküldhetjük őket a tanfolyamra. Ezzel egy szintre hozhatjuk az emberek bizonyos tudását, például egy szakmai nyelvet fognak beszélni.

Most akkor legyen papír, vagy ne legyen?

Nálam mindig is a szakmai tudás számított. Egy papír megszerzéséhez sokszor nem kell olyan nagy teljesítmény. Ez viszont egy állásinterjún kapásból kitűnik. Nem mindegy, hogy papírunk van róla, vagy mindent tudunk a teszteszközökről, módszertanokról, tesztelési folyamatokról stb... (Természetesen a kettő nem zárja ki egymást.)

Egy ismerősöm csak azért akart elmenni 30 éves fejjel főiskolai diplomát csinálni, mert az mégis jobban mutat az önéletrajzában.

- Hány éve dolgozol informatikusként? – kérdem tőle.

- Tíz.

- Akkor meg miért gondolod, hogy egy noname diploma többet fog számítani mint a tapasztalatod?

Ha kapok egy önéletrajzot az első dolgom, hogy megnézem az illető milyen beosztásban dolgozott az utóbbi 1-2 évben. Nem elég fejlesztőnek, tervezőnek lenni ha szenior tesztelői pozíciót kívánunk megpályázni. Ilyeneket írnak, hogy „több mint 20 éves szakmai tapasztalatom meggyőző lehet....”. Hát nem meggyőző, mivel a 20 éve fejlesztőként lett ledolgozva.

Összefoglalva, nem hátrány a papír, de ne várjunk tőle semmilyen csodát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teszteles.blog.hu/api/trackback/id/tr164468341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása