Szoftvertesztelés

Hírek, újdonságok, tapasztalatok és elmélkedések a szoftvertesztelés világából!

Kommentek

  • blash: Én csak pár képet hiányolok, ami persze nagymeló, de sokat hozzá tud tenni a cikkekhez. (2013.02.10. 17:17) Mantis
  • szlj: A sorok között benne van, de mivel a személyes tapasztalatommal is megegyezik, ezért ideírom. Aki ... (2013.01.24. 22:20) Mantis
  • p_jano: @B9: Az egyik lehetőség a tanácsadói, szolgáltatói cégeknél elhelyezkedni. Itt azért negyedévente,... (2012.07.03. 22:16) Tanulni szeretnék ...
  • B9: Sziasztok! Mit javasolnál annak, aki olyan munkahelyet keres, ahol a legszéleskörűbb tapasztalato... (2012.06.18. 10:29) Tanulni szeretnék ...
  • Eaven: Csakis egy adatbázisból. Kell egy web oldal ahol regisztrálhatja magát az ember ilyen munkára. In... (2011.10.25. 17:24) Hogyan lehet ...?
  • Utolsó 20

Hiba súlyossága és a javításuk priorizálása

2010.06.24. 09:00 | p_jano | Szólj hozzá!

Címkék: hibák tesztelés szoftvertesztelés

Nem minden alkalommal egyezik meg egy hibának a prioritása és a súlyossága. A hibajavítás prioritásának beállítását a projektvezető, vezető fejlesztő végzi, míg a hiba súlyosságát a tesztelő határozza meg. Sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor egy súlyos hibát kis prioritással vesznek a fejlesztők és időben jóval később kerül kijavításra, mint ahogy azt a tesztcsapat elvárná.

Gondolhatnánk, hogy ilyen nincs, mivel a súlyos hibák mindig magas prioritásúak. De tévedünk ha ezt hisszük. Előfordulhat az, hogy a tesztelést megakasztja egy hiba, de a fejlesztők mégsem ennek kijavításával törődnek, mert más fontosabb feladatuk van. Például egy modul, vagy unit fejlesztése sürgősebb, mint a hibajavítás, mert a unitra épülnek a többi modulok és nélküle nem tudnak tovább haladni a fejlesztésben. Vagy a késéssel több fejlesztő munkavégzését veszélyezteti, csúsztathatja. A fejlesztő elsősorban a fejlesztési csapat érdekeit nézi, a tesztelő pedig természetesen a tesztelési csapatét.

Mindenkinek megvan a saját munkája, határideje. A cél, hogy azt befejezze. Pláne így van ez, ha külsős fejlesztő cég készíti az alkalmazást. Majdnem biztos, hogy a mi általunk súlyosnak tekintett hibák nem olyan időrendben fognak javulni, mint ahogy azt elvárnánk. :)

A tesztelők, tesztvezetők számára általában az a cél, hogy a tesztelést akadályozó hibákat minél hamarabb kijavítsák a fejlesztők. Ennek elérése érdekében a súlyos, megakasztó hibákat részesítsük nagyobb figyelemben. Ahol lehet hívjuk fel rájuk a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://teszteles.blog.hu/api/trackback/id/tr282097941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.