Szoftvertesztelés

Hírek, újdonságok, tapasztalatok és elmélkedések a szoftvertesztelés világából!

Kommentek

  • blash: Én csak pár képet hiányolok, ami persze nagymeló, de sokat hozzá tud tenni a cikkekhez. (2013.02.10. 17:17) Mantis
  • szlj: A sorok között benne van, de mivel a személyes tapasztalatommal is megegyezik, ezért ideírom. Aki ... (2013.01.24. 22:20) Mantis
  • p_jano: @B9: Az egyik lehetőség a tanácsadói, szolgáltatói cégeknél elhelyezkedni. Itt azért negyedévente,... (2012.07.03. 22:16) Tanulni szeretnék ...
  • B9: Sziasztok! Mit javasolnál annak, aki olyan munkahelyet keres, ahol a legszéleskörűbb tapasztalato... (2012.06.18. 10:29) Tanulni szeretnék ...
  • Eaven: Csakis egy adatbázisból. Kell egy web oldal ahol regisztrálhatja magát az ember ilyen munkára. In... (2011.10.25. 17:24) Hogyan lehet ...?
  • Utolsó 20

Miért fontos a tesztmenedzsment eszköz használata? 2. rész

2010.03.18. 09:00 | p_jano | Szólj hozzá!

Címkék: tesztelés szoftvertesztelés dokumentálás teszteszköz

A bejegyzés első része

Tesztköröket szervezhetünk

A legyártott tesztesetek közül kiválogathatjuk azokat, amelyeket az adott verzión le szeretnénk futtatni. Ezeket egy tesztelési körbe tudjuk összeszedni. A tesztköröket akár többször is lefuttathatjuk. Egy tesztkört összeállíthatunk úgy, hogy csak egy verzión legyen értelme futtatni, vagy akár úgy is, hogy az összes verzión futtathassuk. A tesztkörökbe szervezett tesztesetekhez felelőst is kijelölhetünk, így mindenkinek kioszthatjuk az adott verzión elvégzendő feladatát. A tesztkörök használatával elérhetjük, hogy a tesztelői csapat pontosan azt hajtsa végre, amit megkövetelünk tőle.

 

Futtatási eredményeket tárolhatunk

 

A futtatási eredményeket eltárolja az eszköz. Nem csak az utolsót, hanem az összes eredményt megnézhetjük. Pontos képet kaphatunk, hogy melyik verzión működött és melyiken nem az adott teszteset.

 

Hibákat vehetünk fel

 

Amennyiben egy teszt hibára fut, úgy lehetőségünk van hozzá csatolni egy hibát. A teszteset futtatása és a hiba között kapcsolat keletkezik, ez később segítségünkre válhat, ha a tesztek futási eredményét nézzük, vagy ha a tesztelési követelmények állapotát elemezzük. A hibák kezelését, karbantartását teljes körűen lefedik. A tesztmenedzsment eszközökben (ugyanúgy mint a hibakezelőkben) általában állíthatunk hiba státusz folyamatot. Alapból van bennük valamilyen státuszkezelés, de ezt a legtöbben felül lehet írni. Olyan folyamatokat lehet bennük definiálni, amely megmondja, hogy melyik felhasználó (felhasználó csoport), a hibák státuszát, melyik állapotból, melyik állapotba állíthatja.

Amennyiben ezt a lehetőséget kihasználjuk, a státuszkezelést pontosan beállítjuk, úgy óriási lépést teszünk egy kontrolált tesztelési folyamat kialakításában!

 

Amennyiben téged is érdekel, hogy hazánkban hogyan használják a tesztmenedzsment eszközöket, kérlek töltsd ki az alábbi kérdőívet!

 

Köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://teszteles.blog.hu/api/trackback/id/tr651768891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása