Szoftvertesztelés

Hírek, újdonságok, tapasztalatok és elmélkedések a szoftvertesztelés világából!

Kommentek

  • blash: Én csak pár képet hiányolok, ami persze nagymeló, de sokat hozzá tud tenni a cikkekhez. (2013.02.10. 17:17) Mantis
  • szlj: A sorok között benne van, de mivel a személyes tapasztalatommal is megegyezik, ezért ideírom. Aki ... (2013.01.24. 22:20) Mantis
  • p_jano: @B9: Az egyik lehetőség a tanácsadói, szolgáltatói cégeknél elhelyezkedni. Itt azért negyedévente,... (2012.07.03. 22:16) Tanulni szeretnék ...
  • B9: Sziasztok! Mit javasolnál annak, aki olyan munkahelyet keres, ahol a legszéleskörűbb tapasztalato... (2012.06.18. 10:29) Tanulni szeretnék ...
  • Eaven: Csakis egy adatbázisból. Kell egy web oldal ahol regisztrálhatja magát az ember ilyen munkára. In... (2011.10.25. 17:24) Hogyan lehet ...?
  • Utolsó 20

Hogyan lehet ...?

2011.08.18. 09:00 | p_jano | 2 komment

Címkék: tesztelés megtörtént szoftvertesztelés tesztelői erőforrás

Hogyan lehet a legrövidebb idő alatt a legtöbb tesztelőt összegyűjteni?

Még tavaly előtt történt egy ilyen eset, hogy ismerősömet felkeresték azzal teszteljen le egy oldalt egy nagyobb tesztcsapattal. Megkérdezte, hogy pontosan mit kellene tesztelni és mégis hány fővel.

A válaszon eléggé meglepődött.

Egy robusztus weboldalról volt szó, amelyen funkcionális teszteket (vagy nevezzük inkább használhatósági teszteknek) kellett volna futtatni. Dokumentáció nincs, üzleti oldalhoz nem ért, csak a megrendelő csapata. Gyakorlatilag az evidens, alapvető hibák felkutatása lett volna a cél. Hogy hány tesztelővel? Amennyivel csak tudja, de a preferált létszám valahol 500 és 1000 fő között mozgott.

Mindezt 1 hét alatt kellett volna megvalósítania. Természetesen nem sikerült.

Bennem mai napig motoszkál a kérdés:

Hogyan lehet a legrövidebb idő alatt a legtöbb (magyar) "tesztelőt" összegyűjteni? Természetesen nem szakképzett tesztelőkről lenne szó, de mindenképpen értelmes, alapvető informatikai tudással bíró emberekről beszélünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teszteles.blog.hu/api/trackback/id/tr253099101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szlj 2011.08.19. 14:25:10

Nem nyugtat meg, hogy erre másnak sincs ötlete...

Eaven 2011.10.25. 17:24:48

Csakis egy adatbázisból.

Kell egy web oldal ahol regisztrálhatja magát az ember ilyen munkára. Informatika szakos hallgatóknak például ideális. Meghatározod a kategóriákat amibe a tesztelőket sorolod. A jelentkező válaszolgat a kérdésekre és az alapján kerül be. Megadja az email címét és ha van igénytesztelőkre kap értesítést. A reggelő hozzájárul, hogy az elérhetőségét mint adatot nyilvántartsd és az adatbázishoz való hozzáférésért (kizárólag rajtad mint adatkezelőn keresztüli lekérdezés formájában) díjat kérsz, amiből fedezed az oldal fenntartásának költségeit. Ha megvan írsz pár IT bloggernek, hogy hintsék az igét, van ilyen. A költség viszonylag mérsékelt, az oldal maga sem túl összetett. Csak annyi a működőképesség feltétele, hogy mögötte egy aktív és megfelelő iparági kapcsolatokkal bíró tesztelő álljon, aki képes is érzékesíteni a hozzáférést. A user-ek kapnának egy email-t az oldaltól, hogy xy cégnek ekkor és ekkor erre és erre tesztelők kellenek, reggeltél ezért kapod a mail-t, ha érdekel a dolog a mellékelt email-en vagy linken csatlakozhatsz a csapathoz, stb. Illetve ha hivatásos tesztelőt keresnek akkor reggeléskor a végzettségét és gyakorlatát igazolnia kell. Így hirtelenjében ennyi.
süti beállítások módosítása