Szoftvertesztelés

Hírek, újdonságok, tapasztalatok és elmélkedések a szoftvertesztelés világából!

Kommentek

  • blash: Én csak pár képet hiányolok, ami persze nagymeló, de sokat hozzá tud tenni a cikkekhez. (2013.02.10. 17:17) Mantis
  • szlj: A sorok között benne van, de mivel a személyes tapasztalatommal is megegyezik, ezért ideírom. Aki ... (2013.01.24. 22:20) Mantis
  • p_jano: @B9: Az egyik lehetőség a tanácsadói, szolgáltatói cégeknél elhelyezkedni. Itt azért negyedévente,... (2012.07.03. 22:16) Tanulni szeretnék ...
  • B9: Sziasztok! Mit javasolnál annak, aki olyan munkahelyet keres, ahol a legszéleskörűbb tapasztalato... (2012.06.18. 10:29) Tanulni szeretnék ...
  • Eaven: Csakis egy adatbázisból. Kell egy web oldal ahol regisztrálhatja magát az ember ilyen munkára. In... (2011.10.25. 17:24) Hogyan lehet ...?
  • Utolsó 20

MantisTouch

2013.01.24. 09:00 | p_jano | Szólj hozzá!

Címkék: hibák tesztelés szoftvertesztelés teszteszköz

Elsőre azt hittem, hogy találtam valami nagyon jó dolgot. De pár perc elteltével rádöbbentem, hogy mégsem. Egy kis öröm, de nagyobb csalódás a MantisTouch.

A sokak által ismert Mantis issue-kezelőt fejlesztő társaság nemrégiben piacra dobott egy mobilra optimalizált alkalmazást. Érdekes módon nem egy native mobil applikációt fejlesztettek, hanem egy böngészőben futtatható alkalmazással jöttek ki.

A demo verzió kipróbálása vegyes érzelmeket váltott ki.

A verzió stabilan működik, a felülete átlátható és könnyen használható, és valóban mobilra optimalizált. A funkcionalitás viszont csak arra terjed ki, hogy különböző projektekbe issue-kat vehessünk fel és listázhassunk ki. Szerintem pont nem ez lenne a fontos, mivel a hibákat akkor rögzítjük, amikor dolgozunk, tehát valószínűleg van előttünk számítógép (még akkor is ha mobil alkalmazást tesztelünk). És valószínűleg a gépen tízszer gyorsabban gépel az ember, mint a telefonon. Nagyon kevés olyan helyzetet tudok felhozni, amikor a telefonon vesszük fel a hibákat.

Engem jobban érdekelt volna, hogy egy-egy riportot, listát hogyan tudok generálni, de sajnos ilyen funkcionalitás nincs a rendszerben. Az issue-k listás nézetében három opció közül választhatunk:

  • a nyitott hibákat láthatjuk
  • a fontos hibákat láthatjuk
  • vagy mindent látni akarunk

Ennél azért több lehetőséget is fel lehetett volna ajánlani a felhasználóknak. Pláne úgy, hogy az alkalmazás használatáért egyszeri 100 dollárt kérnek el. Vagyis ekkora összegért tudjuk a saját szerverünkre-adatbázisunkra hangolni a szoftvert. A nagyobb funkcionalitással még meg is érné a pénzt, de így nem vagyok benne biztos.

Amennyiben ez egy komolyabb fejlesztés első lépése, úgy üdvözlendő a dolog, de az biztos, hogy nagyon sok fejleszteni valója lesz még a csapatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://teszteles.blog.hu/api/trackback/id/tr855023339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása