Szoftvertesztelés

Hírek, újdonságok, tapasztalatok és elmélkedések a szoftvertesztelés világából!

Kommentek

  • blash: Én csak pár képet hiányolok, ami persze nagymeló, de sokat hozzá tud tenni a cikkekhez. (2013.02.10. 17:17) Mantis
  • szlj: A sorok között benne van, de mivel a személyes tapasztalatommal is megegyezik, ezért ideírom. Aki ... (2013.01.24. 22:20) Mantis
  • p_jano: @B9: Az egyik lehetőség a tanácsadói, szolgáltatói cégeknél elhelyezkedni. Itt azért negyedévente,... (2012.07.03. 22:16) Tanulni szeretnék ...
  • B9: Sziasztok! Mit javasolnál annak, aki olyan munkahelyet keres, ahol a legszéleskörűbb tapasztalato... (2012.06.18. 10:29) Tanulni szeretnék ...
  • Eaven: Csakis egy adatbázisból. Kell egy web oldal ahol regisztrálhatja magát az ember ilyen munkára. In... (2011.10.25. 17:24) Hogyan lehet ...?
  • Utolsó 20

Olcsó teszteszközök

2012.07.20. 10:14 | p_jano | Szólj hozzá!

Címkék: tesztelés szoftvertesztelés teszteszköz

Az elmúlt 2-3 évben érdekes tendencia uralkodott a teszteszközök használatában, bevezetésében. Míg 2009-ig majdnem mindenki a drága eszközök után érdeklődött, a válság ezen a fronton is változást hozott. Azóta gyakorlatilag képtelenség eladni ezeket az alkalmazásokat. Évente ha 1-2 olyan vevőt találni aki a piacvezető rendszereket meg szeretné vásárolni. Helyettük open-source vagy minimális költségű alkalmazásokat keresnek a cégek.

A drága eszközök piacán inkább a bérlés konstrukció az, amelyik fel tudná lendíteni az eszközök iránti keresletet, de mivel kb. 2 év bérlés alatt kifizeti a vevő az eszköz árát, ezért ez sem nagyon tartozik a pénztárcakímélő megoldások közé.

Érdekes, hogy a pénzügyi és telco szegmensekben egyre jobban elterjed az open-source, vagy nagyon minimális bekerülési költségű eszközök használata. Az ember azt gondolná, hogy (a válságadók ellenére) ezekben a szektorban azért van pénz, de egyre több helyen bukkan fel a Mantis, Testlink, Bugzilla, Redmine, SpiraTest, vagy valamilyen saját fejlesztésű ticketing rendszer.

Természetesen megoszlanak a vélemények arról, hogy ténylegesen mekkora bekerülési költsége van egy open-source rendszernek és egy piacvezető alkalmazásnak, vagy netán egy saját fejlesztésnek. Ha korrekt módon meg tudjuk fogalmazni az igényeinket, akkor egy megfelelő eszközkiválasztással és implementálással gyakorlatilag minimalizálni tudjuk a bevezetési költséget. Az alacsony költségű eszközök bekerülését is alacsony szinten lehet tartani, csak tudnunk kell mire és hogyan szeretnénk használni az eszközt.

Ha a kiválasztott eszközt csak sok módosítással lehet a tesztelési folyamatainkhoz hozzáilleszteni, akkor biztosra vehetjük, hogy egy drágább eszköz megvételével jobban jártunk volna.

Ami még érdekes trend, hogy projektenként különböző open-source eszközöket használnak a cégek. Mivel minden termék más és más területen, platformon nyújt kimagaslót, ezért értelemszerűen mindig az adott platformon legjobban teljesítő terméket használják a projektben. Ezzel kiküszöbölhető az a probléma, hogy nincs olyan alkalmazás (sem az open-source, sem a csúcskategóriás rendszerek között), amely mindenre megoldást nyújtana.

A bejegyzés trackback címe:

https://teszteles.blog.hu/api/trackback/id/tr304626796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása