Szoftvertesztelés

Hírek, újdonságok, tapasztalatok és elmélkedések a szoftvertesztelés világából!

Kommentek

  • blash: Én csak pár képet hiányolok, ami persze nagymeló, de sokat hozzá tud tenni a cikkekhez. (2013.02.10. 17:17) Mantis
  • szlj: A sorok között benne van, de mivel a személyes tapasztalatommal is megegyezik, ezért ideírom. Aki ... (2013.01.24. 22:20) Mantis
  • p_jano: @B9: Az egyik lehetőség a tanácsadói, szolgáltatói cégeknél elhelyezkedni. Itt azért negyedévente,... (2012.07.03. 22:16) Tanulni szeretnék ...
  • B9: Sziasztok! Mit javasolnál annak, aki olyan munkahelyet keres, ahol a legszéleskörűbb tapasztalato... (2012.06.18. 10:29) Tanulni szeretnék ...
  • Eaven: Csakis egy adatbázisból. Kell egy web oldal ahol regisztrálhatja magát az ember ilyen munkára. In... (2011.10.25. 17:24) Hogyan lehet ...?
  • Utolsó 20

Tesztcsapat összeállítása

2010.08.19. 09:00 | p_jano | Szólj hozzá!

Címkék: tesztelés szoftvertesztelés tesztelői erőforrás

Amennyiben lehetőségünk van a projekt elején beleszólni a tesztelési csapat összetételébe, mindenképpen vegyük figyelembe, hogy milyen feladatokat kell elvégeznünk és erre mennyi erőforrás áll rendelkezésünkre.

 

A feladat, az idő, vagy az anyagi források miatt más-más csapatot kell összeállítani a különböző projekteken. Az automatizált tesztelésnél jó ha van egy olyan tesztelőnk, aki már dolgozott ilyen eszközzel. Rövid, szoros határidős projektnél elengedhetetlen a pontos, önálló feladatvégzés, és a csapatmunka is, vagyis inkább tapasztalt tesztelőkkel kell dolgoznunk. A feladat jellegéből adódóan megfelelő tapasztalattal rendelkező tesztelők kerüljenek be a csapatba. Adatbázis tesztelésnél jó ha van egy SQL szakértőnk, vállalatirányítási rendszereknél előny egy ilyen projektben már dolgozott munkatárs.

 

Ám mindezek mellett arra is figyelnünk kell, hogy kit hogyan tudunk vezetni. Sokszor kerültem jómagam is olyan helyzetbe, hogy egy-egy emberrel nem találtam meg a közös nevezőt. Lehetetlenség volt vele együtt dolgozni. Viszont más projektben más tesztvezető alatt ha nem is kimagasló, de mindenképpen megfelelő teljesítményt nyújtott. Vannak olyan emberek, akikkel egyszerűbb a közös munka ezért ha tehetjük, mindenképpen tudatosan válogassuk meg a csapattagokat.

 

Lehetnek helyzetek, amikor nem lehet kivédeni, hogy olyan emberekkel dolgozzunk együtt, akikkel nem akarunk. Ilyenkor különösen figyeljünk arra, hogy megfelelően kommunikáljunk az illetővel, és nem csak azt kell elvárnunk, hogy ő alkalmazkodjon hozzánk, hanem mi is próbáljunk valamennyire elfogadni és megérteni az ő nézeteit, álláspontjait, stb.

 

Már nem emlékszem kitől és hol hallottam magyarul ezt az előadást, de az eredeti (angol nyelvű) cikk itt található. Arról szól, hogy hogyan kell kiválasztani és irányítani az ideális tesztcsapatot.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teszteles.blog.hu/api/trackback/id/tr312138756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása